Υπό Έκδοση Παιδικά

Τίτλοι Παιδικών βιβλίων υπό έκδοση

(Ιανουάριος – Ιούνιος 2018)

 

Παραμύθια της Ίμβρου, λογοτεχνική απόδοση – επιμέλεια Εύη Τσιτιρίδου – Χριστοφορίδου, εικονογράφηση Νικόλας Ανδρικόπουλος


Το βιβλίο Παραμύθια της Ίμβρου επανεκδίδεται με τη φροντίδα των εκδόσεων Σαϊτη σε λογοτεχνική απόδοση και επιμέλεια κειμένων Εύης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου, εικονογράφηση και καλλιτεχνική επιμέλεια Νικόλα Ανδρικόπουλου και συνολική επιμέλεια έκδοσης Κώστα Χριστοφορίδη. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε το 2005 και η δεύτερη το 2007, από τις εκδόσεις Ακρίτας, σε εικονογράφηση της Αικατερίνης – Αίγλης Ποταμίτου.

Η τωρινή, επικαιροποιημένη έκδοση περιλαμβάνει 15 λαϊκά παραμύθια, μύθους, θρύλους και παραδόσεις της Ίμβρου που προέρχονται από πρωτότυπο αρχειακό υλικό και απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες. Περιλαμβάνει, επίσης, πρόλογο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, εισαγωγή από την επιμελήτρια, ένα παράρτημα με ιστορική αναδρομή συνοδεία φωτογραφικού υλικού, γλωσσάρι και βιβλιογραφία – πηγές.

Συνοδεύεται, τέλος, από μουσικό CD με το τραγούδι «Ίμβρος», σε μουσική Δημήτρη Κάσσαρη, στίχους Εὐης Τστιρίδου-Χριστοφορίδου και ερμηνεία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΤΑΛΑΡΑ, διαχρονικού φίλου της Ίμβρου.

Ένα βιβλίο – κόσμημα για μια πρώτη γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ίμβρου και των αυτοχθόνων κατοίκων της. Ένας φόρος τιμής στην προσπάθεια κάθε ανθρώπου να διατηρήσει την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα, τη μνήμη και την ταυτότητά του όπου γης.

Για όλες τις ηλικίες

 

 


Μαρία Μήτσιου, Του Πόντου προσφυγόπουλο, εικονογράφηση Μαρία Αναστασίου

Η εξόντωση των Ελλήνων Χριστιανών του Πόντου, κατά την περίοδο 1914-1922, ήταν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο των Νεοτούρκων και του εκφραστή τους, Κεμάλ. Οι δικοί μας άνθρωποι εκεί, επέλεξαν να παραμείνουν Χριστιανοί και Έλληνες. Αν αποποιούνταν την ταυτότητά τους, θα γλίτωναν τη ζωή τους, τις οικογένειές τους, τις περιουσίες τους. Δεν το έκαναν. Και πλήρωσαν το τίμημα! Πολύ βαρύ τίμημα! 353.000 υπολογίζονται τα θύματα των γενοκτονικών διώξεων. 353.000 ψυχές κραυγάζουν μέσα από τη σιωπή τους για τη δικαίωσή τους, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς, τους συνεχιστές του Γένους των Ελλήνων.
Η αληθινή ιστορία του Γιάννη Κοντογιαννίδη που ήρθε ως πρόσφυγας στην Ελλάδα από την πολύπαθη γη του Πόντου. Γιατί οι μνήμες μας συνοδεύουν το παρόν και καθορίζουν το μέλλον μας…

Για εφήβους και νέους