Υπό Έκδοση Παιδικά

Τίτλοι Παιδικών βιβλίων υπό έκδοση

 

Φανή Τερζόγλου, Ο Κέκε γίνεται υπεύθυνος,  Σειρά: «Κέκε, το πιθηκάκι»
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Μπορεί ένα μικρό πιθηκάκι να ντυθεί μόνο του, να καθαρίσει τις μπανάνες του και να μη ζητά συνέχεια από τη μαμά να τον εξυπηρετεί; Σε αυτή την ιστορία ο Κέκε θα αναμετρηθεί με τον εαυτό του για να το αποδείξει!

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς “Κέκε, το πιθηκάκι” ο ήρωάς μας μαθαίνει να γίνεται χρήσιμος για τους γύρω του μα και για τον εαυτό του.

 

Ηλιάνα Χριστοπούλου Κουτάντζη, Τα αριστουργήματά μου,  
Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Τι γίνεται όταν το σχολείο του Παύλου διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής και εκείνος με το ζόρι μπορεί να τραβήξει μια ίσια γραμμή; Η λύση είναι μία. Να κάνει τη ζωγραφιά του η μαμά! Μήπως όμως τελικά και εκείνη δεν ήταν πάντοτε τόσο καλή σε όλα; Μήπως όλοι ξεκινάμε από ένα σημείο που δεν έχει καμία σχέση με το πού μπορούμε να φτάσουμε;

Μια ιστορία για τα πρώτα βήματα που δείχνει στα παιδιά ότι στόχος δεν είναι η αριστεία αλλά το να μην το βάζουμε κάτω ποτέ!
Το κείμενο έχει διακριθεί με Εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

 

Μαρία Παπαδοπούλου, Ο ιερέας της Σπιναλόγκα,  
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Η οικογένεια του Μάρκου, έχοντας βιώσει την πρώτη καραντίνα, ζει τη στιγμή που επιτέλους ανταμώνει με αγαπημένα και οικεία πρόσωπα. Ο παππούς αρπάζει την ευκαιρία να πει στον Μάρκο και τα αδέρφια του μια αληθινή ιστορία για τον π. Χρύσανθο, τον ιερέα της Σπιναλόγκα και την τεράστια συμβολή του στην Εκκλησία του Θεού, καθώς και στη διακονία των αρρώστων.

Μέσα από αυτήν την απλή και τρυφερή ιστορία, γίνεται σε όλους κατανοητό ότι το Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας δεν μπορεί να γίνει τρόπος μετάδοσης καμίας ασθένειας.