Υπό Έκδοση Παιδικά

Τίτλοι Παιδικών βιβλίων υπό έκδοση

 

Πηνελόπη Μωραΐτου, Η Ελλίτσα, ο Λαδένιος και το μυστικό πιθάρι, Σειρά: Ιστορίες με τη Γιαγιά Παράδοση 
Εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου

Μέσα από την περιπέτεια της μικρής Έλλης, που ονειρεύεται στη θέση του ελαιώνα του χωριού της να υπήρχε μια απέραντη πισίνα, τα παιδιά μαθαίνουν για τη σημασία της ελιάς στην αρχαία Ελλάδα, αλλά και για τη συμβολή του λαδιού στα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας μας.
Άρχισε, λοιπόν, να διαβάζεις αυτό το βιβλίο και δεν το βάζει ο νους σου τι θα μάθεις ότι έλεγε η θυμωμένη εκείνη πόλη!

Από 6 ετών

 

 

Γλυκερία Γκρέκου, Χριστούγεννα με Ντο, Ρε , Μι, τζιτζικομέρμηγκες ΜΑΖΙ,  
Εικονογράφηση: Αλεξία Λουγιάκη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Άνθρωποι, ζωάκια, ο Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του ετοιμάζονται για τη μεγάλη γιορτή. Ένα μυρμήγκι ονειρεύεται το δώρο του. Μια κιθάρα ζητάει, αφού θέλει να γίνει μουσικός! Ο παππούς, γελάει κάθε φορά που το ακούει. Αυτό δεν αρέσει στο μικρό μυρμήγκι. Κι έτσι το σκάει από τη ζεστή φωλιά του. Κάπου εκεί αρχίζει η περιπέτεια. Θα ζήσει ένα όνειρο; Θα συναντήσει τον Άγιο; Θα κινδυνέψει από την παγωνιά; Κι αν ναι, πώς θα σωθεί; Και οι μουσικοί του καλοκαιριού, πώς βρέθηκαν να κάνουν Χριστούγεννα μαζί με την οικογένεια του μικρού μας ήρωα; Τέλος, θα αποκτήσει αυτό που ονειρεύεται;

Μια ιστορία για το δικαίωμα να ακολουθούμε το όνειρό μας, μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας αφηγείται πως, μαζί, οι γιορτές έχουν πολλή χαρά και το μοίρασμα ακόμη περισσότερη.

 

 

Φανή Τερζόγλου, Ο Κέκε γίνεται υπεύθυνος,  Σειρά: «Κέκε, το πιθηκάκι»
Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός

Μπορεί ένα μικρό πιθηκάκι να ντυθεί μόνο του, να καθαρίσει τις μπανάνες του και να μη ζητά συνέχεια από τη μαμά να τον εξυπηρετεί; Σε αυτή την ιστορία ο Κέκε θα αναμετρηθεί με τον εαυτό του για να το αποδείξει!

Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς “Κέκε, το πιθηκάκι” ο ήρωάς μας μαθαίνει να γίνεται χρήσιμος για τους γύρω του μα και για τον εαυτό του.

 

 

Ηλιάνα Χριστοπούλου Κουτάντζη, Τα αριστουργήματά μου,  
Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Τι γίνεται όταν το σχολείο του Παύλου διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής και εκείνος με το ζόρι μπορεί να τραβήξει μια ίσια γραμμή; Η λύση είναι μία. Να κάνει τη ζωγραφιά του η μαμά! Μήπως όμως τελικά και εκείνη δεν ήταν πάντοτε τόσο καλή σε όλα; Μήπως όλοι ξεκινάμε από ένα σημείο που δεν έχει καμία σχέση με το πού μπορούμε να φτάσουμε;

Μια ιστορία για τα πρώτα βήματα που δείχνει στα παιδιά ότι στόχος δεν είναι η αριστεία αλλά το να μην το βάζουμε κάτω ποτέ!
Το κείμενο έχει διακριθεί με Εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

 

Μαρία Παπαδοπούλου, Ο ιερέας της Σπιναλόγκα,  
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Η οικογένεια του Μάρκου, έχοντας βιώσει την πρώτη καραντίνα, ζει τη στιγμή που επιτέλους ανταμώνει με αγαπημένα και οικεία πρόσωπα. Ο παππούς αρπάζει την ευκαιρία να πει στον Μάρκο και τα αδέρφια του μια αληθινή ιστορία για τον π. Χρύσανθο, τον ιερέα της Σπιναλόγκα και την τεράστια συμβολή του στην Εκκλησία του Θεού, καθώς και στη διακονία των αρρώστων.

Μέσα από αυτήν την απλή και τρυφερή ιστορία, γίνεται σε όλους κατανοητό ότι το Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας δεν μπορεί να γίνει τρόπος μετάδοσης καμίας ασθένειας.