Υπό Έκδοση Παιδικά

Τίτλοι Παιδικών βιβλίων υπό έκδοση

 

Αθηνά Ντάσιου-Γιάννου, Τα θαύματα του Χριστού,  Σειρά: «Μαθαίνω για τον Χριστό»
Εικονογράφηση: Αθηνά Κοντογιάννη

Το 7ο βιβλίο της σειράς Μαθαίνω για τον Χριστό. Ο Χριστός μας όσον καιρό ήταν στη γη έκανε πάρα πολλά θαύματα, για να βοηθήσει τους ανθρώπους, να τους στερεώσει στην πίστη και να τους δώσει ελπίδα. Πολλά από αυτά έχουν διασωθεί από τους τέσσερις Ευαγγελιστές, που τα κατέγραψαν στα Ευαγγέλια.
Στο βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, θα διαβάσεις έξι μόνο από αυτά τα πολλά και μεγάλα θαύματα.
Και να θυμάσαι, πως, σε όποιον πιστεύει, προσεύχεται και εμπιστεύεται βαθιά τον Θεό, γίνονται και σήμερα θαύματα και θα γίνονται και στο μέλλον. Γιατί ο Χριστός είναι μαζί μας για πάντα, μας βλέπει και μας αγαπά.

Από 5 ετών.

 

Ηλιάνα Χριστοπούλου Κουτάντζη, Τα αριστουργήματά μου,  
Εικονογράφηση: Ελίζα Βαβούρη

Τι γίνεται όταν το σχολείο του Παύλου διοργανώνει διαγωνισμό ζωγραφικής και εκείνος με το ζόρι μπορεί να τραβήξει μια ίσια γραμμή; Η λύση είναι μία. Να κάνει τη ζωγραφιά του η μαμά! Μήπως όμως τελικά και εκείνη δεν ήταν πάντοτε τόσο καλή σε όλα; Μήπως όλοι ξεκινάμε από ένα σημείο που δεν έχει καμία σχέση με το πού μπορούμε να φτάσουμε;

Μια ιστορία για τα πρώτα βήματα που δείχνει στα παιδιά ότι στόχος δεν είναι η αριστεία αλλά το να μην το βάζουμε κάτω ποτέ!
Το κείμενο έχει διακριθεί με Εύφημη μνεία από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά.

 

Μαρία Παπαδοπούλου, Ο ιερέας της Σπιναλόγκα,  
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα

Η οικογένεια του Μάρκου, έχοντας βιώσει την πρώτη καραντίνα, ζει τη στιγμή που επιτέλους ανταμώνει με αγαπημένα και οικεία πρόσωπα. Ο παππούς αρπάζει την ευκαιρία να πει στον Μάρκο και τα αδέρφια του μια αληθινή ιστορία για τον π. Χρύσανθο, τον ιερέα της Σπιναλόγκα και την τεράστια συμβολή του στην Εκκλησία του Θεού, καθώς και στη διακονία των αρρώστων.

Μέσα από αυτήν την απλή και τρυφερή ιστορία, γίνεται σε όλους κατανοητό ότι το Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας δεν μπορεί να γίνει τρόπος μετάδοσης καμίας ασθένειας.