Υπό έκδοση

Τίτλοι υπό έκδοση


Ευάγγελος Π. Λέκκος, Οι Πειρασμοί της ζωής μας (Σειρά: Σελίδες από την Καινή Διαθήκη)

Το 7ο βιβλίο της σειράς Σελίδες από την Καινή Διαθήκη, του κ. Ευάγγελου Π. Λέκκου, θεολόγου, τ. διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας.

Η Σειρά είναι πολύτιμο βοήθημα των κληρικών στο κατηχητικό και κηρυκτικό τους έργο, αλλά και εποικοδομητικό ανάγνωσμα για τους χριστιανούς που επιθυμούν να εμβαθύνουν στα σχετικά κείμενα της Καινής Διαθήκης, τα οποία παρατίθενται στο πρωτότυπο, με απόδοση στη νεοελληνική και ευρύτατο κατά στίχο σχολιασμό.

 


Γιάννης Παπαναστασίου, Ζωντανές μαρτυρίες (Νέα Σειρά: Θέλεις να σου δείξω τον Θεό;)

Το έργο μου αυτό αποτελείται από έξι μικρά βιβλία με τα οποία θέλω να βοηθήσω τους «καλής πίστεως» (τους καλοπροαίρετους) ανθρώπους, να κατανοήσουν, όχι μόνο την ύπαρξη, αλλά και τη ζωντανή παρουσία του Θεού στη ζωή των ανθρώπων. Για να δείξω τον Θεό, ακολουθώ δύο διαφορετικούς τρόπους: Ο πρώτος τρόπος είναι εμπειρικός, χειροπιαστός. Ο δεύτερος είναι λογικο-ιστορικός. Αντλώ τις αποδείξεις από τα γεγονότα, τόσο της Π. Διαθήκης, όσο και της Κ. Διαθήκης.

 


Ιωάννης Αγγελιδάκης – Πρωτοπρεσβύτερος, «Το θαυμαστό γεγονός της δημιουργίας», Το εν-λογο του ανθρώπου και το α-λογο των ζώων.

Για κείνον που πιστεύει στον Θεό, τα ερωτήματα για την Δημιουργία του κόσμου και του ανθρώπου έχουν την απάντηση που δίνει η Αγία Γραφή, κυρίως στο πρώτο και δεύτερο κεφάλαιο του βιβλίου της Γενέσεως. Όλοι όμως δεν δέχονται την αλήθεια αυτή του θεοπνεύστου λόγου. Όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό, διατύπωσαν άλλες θεωρίες και χάθηκαν στο πέλαγος της αθεΐας και του παραλογισμού. Αλήθεια, πόσο παραλογισμός μπορεί να αντιπαραταχθεί στο αυτονόητο ότι η ίδια η Δημιουργία μαρτυρεί και αποκαλύπτει τον Δημιουργό της: «Πας οίκος κατασκευάζεται υπό τινός, ο δε τα πάντα κατασκευάσας Θεός» (Εβρ. 3,4), μας λέγει η Αγία Γραφή, συμπληρώνοντας, «οι ουρανοί διηγούνται δόξαν Θεού, ποίησιν δε χειρών αυτού αναγγέλλει το στερέωμα» (Ψαλμ. 18,2).