10/3/2018 Στοά του Βιβλίου

10/03/18  Στοά του Βιβλίου

Το Σάββατο 10 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου, παρουσιάστηκε στο κοινό το νέο βιβλίο της Ελένης Τσαλδίρη, «Η Μεγάλη Νίκη της Ζωής». Σ’ έναν φιλόξενο και κατάμεστο χώρο, η μικρή Ζωή, η ζαχαρίτσα, συστήθηκε σε μικρούς και μεγάλους. Μαζί της είχε, όμως, και ανθρώπους σημαντικούς που ήρθαν για να την συνοδεύσουν σ’ αυτά τα πρώτα της βήματα. Ευχαριστούμε την κα Τζωρτζίνα Έλληνα, Γενική Γραμματέα του Ελπίδα, Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, για το μήνυμα της κας Μ. Βαρδινογιάννη που μας μετέφερε, καθώς και τις ευχαριστίες της γι’ αυτήν την προσφορά, την υπέροχη και πολυβραβευμένη, κα Ναννίνα Σακκά-Νικολακοπούλου, συγγραφέα παιδικών βιβλίων-εκπαιδευτικό, για την ευαίσθητη και διεισδυτική προσέγγισή της στο βιβλίο και τέλος, την κα Μαρία Κούκνη, παιδοψυχολόγο-ειδικευόμενη εικαστική θεραπεύτρια, που μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες της, μέσα από μια εμπεριστατωμένη εισήγηση. Το πάνελ ολοκλήρωσε η ίδια η δημιουργός (Συγγραφέας /Εικονογράφος) κα Ελένη Τσαλδίρη, η οποία επικεντρώθηκε στην προσωπική της εμπειρία, μέσα σε μία φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα.

Οι Εκδόσεις ΣΑΪΤΗ και η δημιουργός, κα Τσαλδίρη, ευχαριστούν θερμά τους χορηγούς αυτής της εκδήλωσης: Τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για την παραχώρηση του χώρου και την στήριξη της, την επόπτριά της, κα Παπαπέτρου, την διευθύντρια του Γ’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, κα Ελευθερίου, την εταιρεία «Λάβδας» για το υπέροχο κέρασμά της, καθώς και τον Antenna και το In TV για την τηλεοπτική κάλυψη. Επίσης, τη Νόνη Κιουτσούκη, ηθοποιό και εμψυχώτρια μαζί με την ομάδα της που ζωντάνεψαν τις σελίδες του βιβλίου με έναν μοναδικό τρόπο. Μέσα σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα για μικρούς και μεγάλους η εκδήλωση έκλεισε με την περιήγηση στο χώρο της έκθεσης των μαθητών του Γ’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης οι οποίοι, εμπνευσμένοι από τις εικόνες του βιβλίου δημιούργησαν μοναδικά έργα. Δούλεψαν σε χαρτί με χρώμα, σε γύψο, με πηλό προσφέροντάς μας κάθε πτυχή της πολύχρωμης Ζαχαροχώρας.

Φεύγοντας πήραν μαζί τους λίγο από το Πάσχα που έρχεται, με τα Φαναράκια, δωράκι της εταιρείας μας, και ένα μικρό, γλυκό κέρασμα από το ευφάνταστο Came Me, Ν. Ερυθραίας.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλοι, μικροί και μεγάλοι, έφυγαν κουβαλώντας μέσα τους κάτι από τη γλύκα της Ζαχαροχώρας, την ιδέα της προσφοράς και τη σκέψη ότι η ΕΛΠΙΔΑ για μια ζωή γλυκιά ποτέ δεν χάνεται και μας δίνει κουράγιο και φτερά!