Υπό έκδοση

Τίτλοι υπό έκδοση

 

 

► Ευάγγελος Π. Λέκκος, Άγιος Εφραίμ ο Κατουνακιώτης – Νο 89   &   Όσιος Σωφρόνιος ο Αθωνίτης – Νο 90, (Σειρά: «Άγιοι και Εορτές»)

Μια πρωτότυπη σειρά που παρουσιάζει, με τρόπο υπεύθυνο και έγκυρο, βίους μεγάλων Αγίων της Πίστεώς μας, σε τεύχη με πλούσια εικονογράφηση. Παρατίθεται και ο Παρακλητικός Κανόνας (όπου υπάρχει). Στις εορτές εξιστορείται το ιστορικό καθιέρωσής της, το βαθύτερο νόημα και ενδεχομένως η Ακολουθία της.
Σύνταξη και Επιμέλεια κ. Ευάγγελος Π. Λέκκος, θεολόγος, τ. διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας.

 


► Ευάγγελος Π. Λέκκος, 20 Αιώνες με τον Χριστό

Η αναδρομή στην Iστορία των 2000 χρόνων από την ενανθρώπηση του Ιησού Χριστού απαιτεί γνώση και τόλμη. Και τα δύο προσπαθήσαμε να τα αναπληρώσουμε αναδιφώντας στις δέλτους της εκκλησιαστικής Ιστορίας, της Αγιολογίας, της Πατρολογίας, της Δογματικής, των Ιερών Κανόνων, της Χρονογραφίας και της σύγχρονης Δημοσιογραφίας. Ερανίσαμε τα σημαντικότερα –κατά την κρίση μας– Πρόσωπα και Γεγονότα και τα εκθέσαμε, συνοδεύομενα από φωτογραφικό υλικό, με τρόπο συνοπτικό και λιτό, χωρίς κάτι το περιττό ή ελλείπον, και απαλλαγμένο από υποσημειώσεις, παραπομπές ή δυσνόητες εκφράσεις.
Βραβείο Ελληνικής Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων.

 


► Γιάννης Β. Παπαναστασίου, 1821-2021 – Ελληνική Παλιγγενεσία

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μία συνοπτική αλλά πλήρη επισκόπηση της ιστορίας του νεοελληνικού κράτους. Δίδεται έμφαση στα αίτια που προετοίμασαν την επανάσταση του 1821· στα σημαντικά γεγονότα της επανάστασης· στους θεσμούς πάνω στους οποίους οργανώθηκε το νέο ελληνικό κράτος· στις κοσμογονικές μεταβολές που συντελέστηκαν κατά τον 20ο αιώνα.
Γενικότερα, παρουσιάζονται και αξιολογούνται όλα τα σημαντικά γεγονότα-σταθμοί των 200 ετών ζωής του νεοελληνικού κράτους. Τα επιτεύγματα και οι αποτυχίες, οι θρίαμβοι και οι καταστροφές. Ο αναγνώστης θα έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα της ιστορικής διαδρομής του νεοελληνικού κράτους, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, πέρα από ιδεοληπτικές λογικές, πέρα από προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες, πέρα από σκοπιμότητες.
Πυξίδα του συγγραφέα αποτελεί η φράση του Διονύσιου Σολωμού: «Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθές». Μόνο η αλήθεια ωφελεί τους πολλούς.